Immuunsysteem, infectie risico


De meeste mensen ervaren tenminste elk jaar een of meer infecties. Men denke hierbij aan griep, verkoudheid, keelpijn, urineweg infecties( vooral bij vrouwen) etc.

Immuunsysteem

Verkouden Immuunsysteem verminderd?

Immuunsysteem en voeding:

Bijna alle van de meer dan 40 essentiële voedingstoffen zijn nodig om het immuunsysteem goed te laten werken. Dit zijn vele mineralen/sporenelenten, aminozuren, vitaminen en essentiële vetzuren. Al is er maar aan een van deze essentiële stoffen een tekort dan kan het immuunsysteem al minder gaan werken. Een optimaal immuunsysteem is er meestal pas boven de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheden (ADH’s). Men ziet dan het immuunsysteem nog beter functioneren. Bij nog grotere meestal veel hogere hoeveelheden zien wij dat het immuunsysteem weer gaat afnemen. De aanwezigheid van bepaalde toxische/giftige stoffen zoals pesticiden en de toxische elementen zoals cadmium, kwik en lood belemmeren eveneens het immuunsysteem.

Door de biochemische individualiteit tussen mensen onderling heeft de ene persoon veel meer nodig van een bepaalde nutriënt dan de ander. Veel minder is ook mogelijk. Dit is vaak niet te zien en een laboratorium onderzoek kan hierbij behulpzaam zijn.

Omgekeerd kan het gebruiken van voedsel dat weinig of geen essentiële nutriënten bevat zoals bij voorbeeld suiker, vet of alcohol ook het immuunsysteem verminderd laten werken.

Een goed werkend immuunsysteem is niet alleen belangrijk om infecties tegen te gaan, maar ook om het risico en verloop van kanker gunstig te beïnvloeden. Ook is sinds enige jaren bekend dat kanker cellen en virussen een enzym(nagalase) produceren dat de effectiviteit van het immuunsysteem sterk kan verminderen. Dit zien we al bij het griep virus. Ook hier zijn testen voor.

Op basis van een analyse van de nutriënten is het mogelijk om de specifieke abnormale waarden in een persoon met immuun problemen te bepalen. Aangepaste dieet veranderingen en suppletie met ontbrekende of sub- optimale niveaus van voedingsstoffen zal de fysiologie helpen om minder ernstige infecties te krijgen en de frequentie ervan te beperken. Men heeft dan minder vaak infecties zoals griep of keelpijn en wordt dan meer optimaal gezond. Ook wordt het risico op complicaties bij operaties als gevolg van infecties meestal minder. Verder kan de behoefte aan onnatuurlijke farmaceutische producten ook afnemen. Besluit U van ons gebruik te maken dan kunt ons telefonisch bereiken via op 30-2871492 of 0622786920.