TIA ’s , Beroerte, Herseninfarct


TIA: kortdurend

TIA (Transient Ischemic Attack), Herseninfarct Naast de gebruikelijke Hart en vaatziekten vormen TIA ’s en een herseninfarct een serieus probleem. Bij TIA ’s betreft een tijdelijke, korter dan 24 uur durend probleem waarbij er een beperking/uitval is van de hersenfunctie. De verschijnselen zijn wisselend van aard. Bij een herseninfarct zijn de verschijnselen langer dan 24 uur of blijvend. Verhoogde bloeddruk is een risicofactor.

TIA, Beroerte

Beroerte

Beroerte, Herseninfarct: langdurend

TIA is meestal een voorloper van een herseninfarct of hersenbloeding waarbij de effecten langer aanhouden en/of blijvend zijn. Een TIA kan reeds op vrij jonge leeftijd optreden. Omgekeerd heeft ongeveer 20% van de bevolking klachten die bij een TIA passen maar niet als zodanig worden waargenomen. Bij voorbeeld een kortdurende uitval of gezichtsvermindering. De voeding heeft een belangrijke rol bij TIA ’s en een herseninfarct of hersenbloeding. Dit alles heeft tot gevolg dat preventie van groot belang is om later erger te vermijden. Helaas vormt de cholesterol spiegel in het bloedserum een probleem. Bij verlaging van de cholesterol spiegel daalt het risico op een hartaanval.

TIA, Cholesterol

Sterfte risico:TIA, Beroerte (Stroke) in rood, Hart en vaatziekten(IHD) in blauw, Cholesterol

Deze beperking is maximaal ongeveer 25%, maar bij daling van het cholesterol stijgt het risico op een herseninfarct. Een zorgvuldige balans is dus noodzakelijk. Deze wordt in onze aanpak meegenomen. De elementen en mineralen spelen een belangrijke rol. Naast analyse in bloed is ook de analyse van de 24 uurs urine belangrijk. De mineralen balans in de urine kan een snelle verbetering geven en met dezelfde urine kunnen de aminozuren worden gemeten die ook een duidelijke beschermende invloed hebben zoals taurine. Diverse vitaminen zijn eveneens belangrijk en optimale spiegels in het bloed zijn nodig evenals die van bepaalde essentiële vetzuren.

Na een intake gesprek worden de met u doorgenomen onderzoekingen uitgevoerd. U krijgt de uitslagen inclusief interpretatie advies toegestuurd met het verzoek om deze uitslagen te bespreken. Besluit U van ons gebruik te maken dan kunt ons telefonisch bereiken via 030-2871492 of via 0622786920.